2024-09-06
(O)schyssta relationer


(O)schyssta relationer

– Om killars våld mot tjejer och om våld i ungas parrelationer

6 september Kl. 09.00-11.00

Mäns våld mot kvinnor börjar i unga år med killars våld mot tjejer. Enligt Brottsförebyggande rådet har 23 procent av unga tjejer mellan 16–23 år varit utsatta för brott i sin relation och 38 procent av flickor i årskurs 9 som haft en relation har varit utsatta för våld.

Välkommen att ta del av webbinariet med:

Zandra Kanakaris

Zandra är generalsekreterare för stiftelsen ”1000 Möjligheter” som driver den nationella stödlinjen www.ungarelationer.se. Hon kommer att prata om vad killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer är och vad vi tillsammans kan göra för att förebygga, upptäcka och stödja.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till dig som på olika vis i din yrkesutövning arbetar med unga. Med rätt kunskap har du möjlighet att bidra i kampen mot att stoppa killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer.

Även du som är engagerad genom det civila samhället är välkommen.

Öppna inbjudan (PDF)


Datum:

Fredag 6 september 2024

Tid:

Kl. 09.00-11.00

Plats:

Microsoft Teams

Arrangör:

Samordningsförbundet RAR Sörmland