Lediga jobb

Arbetscoach till Österåker

Jobbannonsen kommer från Österåker kommun.

Arbetsmarknadskonsulent/ Supported Employment handledare

I Österåkers kommun arbetar vi för att ge invånarna den bästa kvaliteten på den service och de tjänster vi tillhandahåller. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Du som arbetar hos oss kan vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter.

Vill du vara med på vår resa? Då är du varmt välkommen till Österåker.

Vill du vara med och göra skillnad för de som står längst ifrån arbetsmarknaden?

Lumena Roslagen är en samverkansinsats mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Stockholm samt kommunerna Danderyd, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Österåker. Målgruppen är personer som står långt från arbetsmarknaden och behöver ett individcentrerat samordnat stöd för att närma sig arbete.

Ditt nya jobb

Vi söker medarbetare för att på heltid under 12 månader arbeta som Supported employment-handledare för Österåkers kommun i det europeiska socialfondsprojektet Lumena Roslagen.

Som coach arbetar du utifrån metoden Supported Employment (SE) eller liknande, för att ge deltagarna bättre förutsättningar att hitta, få och behålla ett arbete på arbetsmarknaden alternativt rusta dem till att bättre kunna ta till sig ordinarie verksamheters insatser och stöd med mål att etablera sig på arbetsmarknaden.

I arbetet som arbetsmarknadskonsulent arbetar du med att kartlägga personers resurser och förmågor. Du kommer att förbereda deltagaren genom att anordna arbetsträning. Parallellt kommer du att arbeta med att söka lämpliga arbetsplatser för arbetsträning och eventuell anställning. Du ska arbeta med att etablera goda samarbeten där du ger såväl personen som arbetsplatsens stöd.

Din profil

Vi söker dig som är relationsskapande, har förmågan att motivera och vara flexibel i bemötandet av deltagare och arbetsgivare. Givetvis delar du projektets grundidé om samverkan, deltagarinflytande och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du trivs med att arbeta såväl i grupp som att arbeta självgående med stort eget ansvar.

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med personer som har psykisk ohälsa och funktionsvariationer. Att du behärskar Case Management och Supported Employment metodikerna. Har du kunskaper i BIP och motiverande samtal är det mycket meriterande.

Välkommen med din ansökan!

För mer information om tjänsten

Maila eller ring till Magnus Knutsson

Enhetschef Arbetsmarknad & Integrationsenheten

Information

Visst låter det spännande? Registrera din ansökan på Österåkers hemsida via knappen ”Ansök här”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar på något annat sätt.

Gå gärna in och läs mer på osteraker.se/jobbaiösteråker

Österåkers kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Kontaktuppgifter till våra fackliga företrädare hittar ni på vår webbplats.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi önskar därför att inte bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Tre mil till Stockholm, 1 100 öar, 93 mil kustlinje och ett lite härligare sätt att leva. Vi i Österåker är stolta över vår storstadsnära skärgårdsmiljö där det natursköna kulturlandskapet alltid finns nära. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med småstadskaraktär. Här utvecklar vi ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka.

Just nu har vi inga lediga tjänster.

Sidan kommer att uppdateras om en tjänst blir tillgänglig.