Vi firade 10 år av samverkan!

Artikel skriven av Cecilia Lindqvist

Fotograf: Marie Leitzler

Årstider kommer och går, men Samordningsförbundet Roslagen består!


Den 29 maj firade Samordningsförbundet Roslagen 10 år.  Det var en tillställning med ett festligt tema där vi blickade tillbaka på där det hela började, var vi är idag och vad vi hoppas kunna åstadkomma i framtiden.

Goda samtal fördes och små anekdoter från åren som gått delades av de ca 50 personer som var med under firandet.

Vi hade förmånen att få ha Jon Ohlsson, forskare på Stockholms universitet i organisationers utveckling, som gäst under eftermiddagen. Han hjälpte oss att reflektera över hur vi som förbund och medlemmar har utvecklat vårt samarbete under dessa år och föreläste om organisationers lärande och utveckling. En föreläsning som gav oss både inspiration och aha-upplevelser.

Med på scen fanns också representanter från styrningen och medarbetare som berättade om deras erfarenheter och tankar om de år som gått. Flera av de som medverkade har varit med oss på hela resan, från förbundets första steg till det vi är idag.

Föreläsning med Jon Ohlsson, forskare på Stockholms Universitet, om organisationers lärande. Panelsamtal med representanter ur förbundets styrelse och beredningsgrupp.

Under samtalen kunde vi konstatera att vikten och behovet av samverkan inte blivit mindre under åren, utan snarare tvärtom och att vi som Samordningsförbund verkligen behövs. Vi fyller en viktig funktion för de kommuninvånare som behöver vårt stöd.

Vi i förbundet vill rikta ett stort tack till alla er som kom och firade med oss. Extra stort tack till er som var med på scen och delade era erfarenheter och reflektioner under dagen.

Gästerna bjöds på mingel och lunch och efter föreläsningarna och panelsamtalen var det dags för tårta och kaffe.

Nu blickar vi framåt med ännu fler år av god samverkan. Samverkan som gör att ännu fler av våra medborgare får möjlighet att ta sig ett steg närmre arbete/studier och egen försörjning.