Mer om mig med Sophia Dahlgren

Förbundschef

Samordningsförbundet Roslagen

Mitt arbete innebär:

Mitt jobb är att tillsammans med representanter från medlemmarna ta fram förslag på insatser och föreslå till styrelsen. Insatsen ska syfta till att stödja samordningen mellan medlemmarna och/eller stödja medborgare lång ifrån arbetsmarknaden närmre arbete. Efter beslut genomföra jag med representanterna besluten, följer upp och rapportera tillbaka till styrelsen.

Min yrkesbakgrund är:

Jag är utredningssociolog i botten och började min karriär på Försäkringskassan, först som handläggare i flera olika ärendeslag sen som samverkansansvarig.

Utmaningar i mitt yrke:

Gör vi rätt saker och hur vet vi om det vi arbetar med gör en skillnad? Det är frågor som jag brottas med i mitt arbete.

Min syn på samordning mellan myndigheter:

För mig handlar det om medborgare. Människor är komplexa och våra myndigheter likaså. För att lyckas måste myndigheter m.fl. och inte minst personen ifråga, tillsamman komma fram till vad som kan ge personen de bästa förutsättningarna för återgång i arbete.

Efter jobbet tycker jag om att:

Hämta barnen från dagis, laga mat som 2 åringen inte vill ha, byta blöjor och städa upp efter 4-åringen som släpper allt där hon står m.m. En favorit aktivitet är att få en lugn stund ute hos mina hästar.