Spira – Där människor och företag växer tillsammans

Artikeln är skriven av Spiras grundare: Sofie Borgudd, Katarina Malmi och Carina Lilja.

Spira är ett socialt företag, men vi kallar oss gärna för en samhällsentreprenör. Vårt fokus är att bidra till både ett bättre samhälle och ett stärkt näringsliv. Med hjälp av individuellt anpassad arbetsträning kan vi stötta personer som idag står långt från arbetsmarknaden.

Vi erbjuder tjänster och produkter till företag i vår närhet och matchar behoven hos företagen med de som behöver vårt stöd. På så sätt kan vi länka ihop lokala företag med människor som vill komma närmare arbetsmarknaden.

Sociala företag gör skillnad

Vi startade Spira för att vi vill bidra till samhället. Vi vill skapa ett mer inkluderande företagsklimat och verka för att våga öppna upp våra arbetsplatser för fler. De som arbetstränar hos Spira ska få möjlighet att upptäcka alternativa arbetsuppgifter, få tillbaka sin energi och hitta sin drivkraft. Vi vill jobba tätt ihop med det lokala näringslivet och genom att erbjuda enklare sysslor på företag i vår närhet så öppnar vi dörren för fler att få hitta nya vägar till arbete.

Det är fantastiskt att se vilken skillnad vi redan gör för individen, hur viktigt det är med ett sammanhang och att få känna sig behövd.

Citat som värmer:

”Utan min arbetsträning på Spira hade jag blivit tokig, jag bli så glad när jag arbetar här trots att mitt liv i övrigt är kaos.”

”När jag kom i morse mådde inte alls bra, när jag har varit här på Spira en stund känns allt mycket lättare!”

”För första gången i mitt liv har jag fått testa det jag försökt lära mig om mig själv i teorin och insett att jag kan, en riktigt wow känsla.”

“Min familj har uppmärksammat att jag blivit mycket gladare sedan min arbetsträning startade.”

Kom och hälsa på!

Missa inte Spiras nästa café och pop-up försäljning.

Onsdag den 8 juni, kl 11.00-16.00
I växthuset på Svärdvägen 3A vid Mörby centrum.

Då kan man köpa Spiras egen rabarbermarmelad, hembakade kakor, sticklingar och fin keramik mm. Den perfekta sommarpresenten!

Passa på att ta en fika och smaka våra goda hallongrottor.


Kontakta oss

Spira Samhällsentreprenör ek för
Svärdvägen 27
182 33 Danderyd

070-554 54 81

Spira logga
www.spirasverige.se