MIA Vidare kommer till Almedalsveckan

Fotograf: Georg Gyllenfjell

Vecka 27 är det dags för MIA Vidare att delta vid Almedalen! Vi bjuder på panelsamtal, föreläsningar och deltagarberättelser. Är du i Visby under veckan? Kom och träffa oss vid, Donners plats 1, (Donnerska husets hörsal) den 6 juli kl. 14.00 – 15.45.

Den 6 juli är det ”Onsdag med Finsam” i Donnerska husets hörsal. Under två programpunkter Kl. 14.00-15.45 deltar både medarbetare och deltagare från MIA-projektet.

”Vi kommer att få möjlighet att berätta om det fina arbete som har bedrivits genom MIA-projekten sedan 2017. Vi är så glada att kunna bjuda på ett fantastiskt program med medverkan från deltagare och medarbetare i projektet.”

Maria Rösby, Projektchef MIA Vidare

Kl. 14.00-15.00 – Panelsamtal


”DE SOM BEHÖVER MEST FÅR MINST – När ska vi tänka om i arbetsmarknadspolitiken?”

Hur kan myndigheter genom samordningsförbund göra skillnad för dem som står längst från arbets-marknaden? Vad hindrar att alla får stödet de behöver för att komma ut i arbete? En panel med politiska uppdragsgivare, forskare och beslutsfattare samtalar om hur myndigheter bör organisera sig för att möta behoven. Vi får också lyssna på en deltagares resa.

Medverkande i panelsamtalet:

  • Lars Lööw (överdirektör Arbetsförmedlingen)
  • Alexandru Panican (forskare vid Lunds universitet)
  • Alireza Akhondi, (C) Riksdagens arbetsmarknadsutskott
  • Johanna Haraldsson, (S), Riksdagens arbetsmarknadsutskott
  • Laura Hartman, chefsekonom LO

Elin Asplund (förbundschef HBS) och Anna Lexelius modererar samtalet.

Rasmus Wilson från MIA SUVS kommer medverka tillsammans med en deltagare för att berätta om det lyckosamma deltagararbetet.

Kl. 15.15-15.45 – Föreläsning


KAN FRÅGOR STOPPA VÅLD I NÄRA RELATIONER?

Redan i år har tolv kvinnor mördats av män de haft en nära relation med. 2021 var det fjorton på ett helt år. I många fall där kvinnor dödas genom brott har både offer och gärningsman varit i kontakt med myndigheterna före tragedin. Hur kan vi arbeta systematiskt för att tidigt upptäcka våld?

Medverkan:

  • Maria Rösby, projektledare, MIA Vidare,
  • Helena Bajlo, kommunikatör MIA Vidare

Dagen bjuder också på fler event och föreläsningar.

Läs mer i programmet och på Finsam Gotlands hemsida.